1. Vadba Senior

Vadba je namenjena starejšim za izboljšanje psiho-fizične kondicije posameznika, s katerimi lahko posameznik doseže zadostno mobilnost in s tem izboljša kakovost bivanja v svojem domačem okolju. S sistematičnim delom in sestavo kinezioloških vaj, ki so prilagojene glede na uvodno testiranje vseh v skupino vključenih posameznikom, se osredotočamo na tista področja in mišične skupine, kjer je največ težav. Običajno so to vrat, ramenski obroč, hrbet, križ, sklepi, telesna drža, zmanjšana mišična moč spodnjega in zgornjega dela telesa ter zmanjšan občutek stabilnosti telesa (slabo ravnotežje).

Med vadbo je velik poudarek na dobri stabilizaciji medenice, pravilni izvedbi vaj in pravilnemu dihanju med izvedbo vaj.

Program vključuje poleg gibalnih tudi miselne vaje.

Dosedanje raziskave namreč dokazujejo pozitivne učinke na zmanjšanje upada miselnih sposobnosti (preprečevanje oziroma upočasnjenje začetka prvih znakov demence) tistih posameznikov, ki so izvajali gibalno-miselno vadbo.

Vadba je namenjena vsem posameznikom, ki imajo bolečine gibalnega aparata (bolečine v vratu, križu, hrbtu …), občutek nestabilnosti, slabšo telesno pripravljenost, slabo telesno držo in si želijo družbe.

Termin vadbe: Torek in četrtek: 9.00‒10.30

Lokacija: Študentski kampus Ljubljana, Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana (za Pivovarno Union, nasproti parka Tivoli)